23
GEN
2018

/ CATEGORIA

Inaugurat el Nou Estadi després de les obres de millora

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha visitat diverses instal·lacions esportives dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Iñigo Méndez de Vigo, ha visitat algunes de les instal·lacions esportives que seran seu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Durant el seu recorregut, Méndez de Vigo ha estat acompanyat pel president del CSD, José Ramón Lete, el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, al costat d’altres autoritats locals.

Pel ministre, amb els Jocs de Tarragona 2018, “l’esport ens ha tornat a donar tota una lliçó de com la col·laboració, l’esforç compartit i les metes comunes, són les veritables claus de qualsevol tasca de la qual es pretengui sortir victoriós; i és que l’esport, en definitiva, és també component principal en qualsevol projecte de convivència “.

“Tarragona ho ha aconseguit, i aquestes magnífiques instal·lacions, són la perfecta mostra. Organitzacions, societat civil, Ajuntament de Tarragona, diputacions, Generalitat i, per descomptat, govern d’Espanya, tots junts hem aconseguit encarar el 22 de juny amb la satisfacció d’haver sabut adaptar-nos a totes les vicissituds ocorregudes des que el 2011 ens concedissin els jocs “, ha assegurat Méndez de Vigo.

El ministre d’Educació, Cultura i Esport ha mantingut una primera reunió informativa a la Subdelegació del Govern a Tarragona amb diferents autoritats responsables de l’organització d’aquest esdeveniment amb l’objectiu de conèixer l’estat en què es troben els preparatius dels Jocs i el programa esportiu cultural.

Després d’aquesta primera trobada, tota la comitiva s’ha traslladat fins al Nou Estadi del Club Gimnàstic de Tarragona on ha realitzat un recorregut per les obres de remodelació de les instal·lacions finançades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i ha descobert una placa commemorativa. El Nou Estadi acollirà les cerimònies d’inauguració i cloenda dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Finalment, també han visitat l’Anella Mediterrània on s’ubica la piscina de 50m que albergarà les proves de natació i waterpolo dels Jocs.

El ministre ha remarcat que aquests espais seran “escenaris de la competició internacional d’alt nivell en estat pur, però seran també els llocs als quals els tarragonins seguiran acudint durant anys per gaudir i viure vides més esportives”.

“Aquesta garantia d’un llegat sostenible sempre ha estat una de les nostres prioritats més importants. Instal·lacions veritablement al servei dels ciutadans; espais en què, passada la competició, poder seguir gaudint i dels quals poder seguir servint-se com un instrument de desenvolupament d’aquesta ciutat, de Catalunya, i de tot Espanya “, ha destacat Méndez de Vigo.

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 comptaran amb una aportació del Govern de més de 15 milions d’euros.