07
ABR
2018

/ CATEGORIA

L'Estadi d'Atletisme ha quedat inaugurat

La remodelació ha tingut un pressupost de més de 2,6 milions d'euros, aportats pel Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Tarragona.

Aquest dissabte ha quedat inaugurat l'Estadi d'Atletisme de Campclar. A l'acte a l'Anella Mediterrània, hi han assistit l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat del secretari d'Estat de l'Esport i president del Consejo Superior de Deportes, José Ramón Lete, i del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, els quals han inaugurat les obres de millora de les instal·lacions de l'Estadi d'Atletisme de Campclar.

Les instal·lacions del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona a Campclar es van obrir per primer cop el 1985. Ara s'hi ha fet una remodelació integral que ha permès refer la pista, la graderia i els serveis auxiliars. En concret, s'ha remodelat l'edifici de vestuaris i magatzem, millorat la il·luminació de l'estadi i construït una pista coberta d'entrenament, ubicada sota la tribuna principal, de 80 metres de longitud. Amb la reforma, la capacitat de l'estadi es fixa en 1.250 localitats (ampliables amb graderies efímeres fins a 4.000 durant els Jocs i altres competicions esportives).

Cal destacar que la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) ha emès el certificat que homologa l'estadi en l'àmbit internacional. En aquest sentit, les millores tècniques que han permès la certificació són la recta coberta de 80 m, la nova torre de cronometratge electrònic i cablejat intern, la sala mèdica, les noves torres d'il·luminació, les grades fixes per a més de 1.000 espectadors, i la possibilitat de disputar curses de velocitat a la contra recta.

Del 22 de juny a l'1 de juliol de 2018 es duran a terme a Tarragona i a quinze localitats més els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Durant aquests dies, l'Estadi d'Atletisme acollirà les proves atlètiques i el tir amb arc.

Un cop finalitzat l'esdeveniment esportiu, les instal·lacions quedaran per a ús ciutadà.

La remodelació ha tingut un pressupost de més de 2,6 milions d'euros, aportats pel Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Tarragona.