11
MAI
2018

/ CATEGORIA

«Juguem per viure», la cançó dels Jocs Mediterranis

Els Jocs Mediterranis estrenen el seu himne davant de més de 2.000 alumnes d'escoles de la demarcació

Més de 2.000 alumnes de 47 escoles i instituts de la demarcació han participat aquest divendres a la presentació de "Juguem per viure", la cançó oficial dels Jocs Mediterranis, que s'ha presentat avui amb un concert multitudinari a la Tarraco Arena Plaça (TAP). L'acte, presidit per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'emmarca en el Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis.

La cançó ha estat creada pel Petit Taller de Cançons (PeTaCa) i és fruit de la proposta de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), amb la col·laboració del Camp d'Aprenentatge Pau Casals (CdA) del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Durant els últims mesos els escolars de desenes de centres educatius han treballat la cançó per poder cantar-la com a cor en l'acte de presentació oficial. La música de la peça intenta ser un reflex de la cultura musical existent al país, utilitzant un to èpic habitual en les composicions que acompanyen les grans competicions esportives; la lletra potencia conceptes com unió, equip i superació personal, que conflueixen amb els valors dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

L'enregistrament definitiu de la cançó s'ha realitzat als estudis Grabaciones Silvestres amb la producció musical de Marc Parrot i amb la col·laboració del cor del Col·legi Joan Roig de Tarragona i el Jove Cor de Salou.

Els escolars participants provenen de centres educatius de 20 poblacions: Tarragona, Cambrils, Altafulla, El Vendrell, Torredembarra, Vallmoll, Reus, Solivella, Creixell, Coma-ruga, Calafell, La Riba, Salou, la Selva del Camp, l'Arboç, Riudoms, la Pobla de Montornès, Constantí, La Nou de Gaià i la Conca de Barberà (en concret, una ZER que agrupa diferents localitats de la comarca).
L'acte ha comptat amb el suport de BASF, que ha donat una samarreta com a obsequi als més de 2.000 infants participants, i amb la presència de la mascota, Tarracvs, llargament aclamada.

Voluntaris dels Jocs Mediterranis, de l'Escola Joan XXIII i del Col·legi Sant Pau han col·laborat activament en la logística de l'activitat.