09
MAI
2018

/ CATEGORIA

Aparellaments de les competicions d’equip i calendari esportiu de Tarragona 2018

L’alta inscripció d’esportistes obliga a ampliar les dates de competició de l’handbol i a desdoblar el voleibol a la TAP i al Pavelló del Serrallo de Tarragona

Aquesta tarda s’han sortejat a Tarragona els aparellaments de les competicions d’equip que es disputaran a Tarragona 2018: el waterpolo, l’handbol, el voleibol i el futbol. L’acte ha comptat amb representants de cada un dels esports per extreure les boles del sorteig: l’ex nedadora olímpica Sylvia Fontana, l’entrenador i jugador del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau, Vlado Stevovski; els seleccionadors dels equips espanyols absoluts d’handbol, Jordi Ribera i (selecció masculina) i Carlos Vivier (selecció femenina); i l’exfutbolista Felip Ortiz. Així doncs, tots els Comitès Olímpics Nacionals participants en les competicions d’equip ja coneixen els seus emparellaments pels Jocs Mediterranis. El sorteig ha comptat amb la col·laboració de Loterías y Apuestas del Estado, soci oficial dels Jocs.

 

Canvis en el calendari esportiu

El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) ha realitzat a Tarragona les darreres reunions de coordinació abans de la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018. En aquestes reunions, el CIJM, encapçalat pel seu president Amar Addadi, ha aprovat els últims canvis relatius al calendari esportiu dels Jocs, després del tancament de les inscripcions nominatives el passat mes d’abril.

L’elevat número d’inscripcions d’esportistes ha obligat al Comitè Organitzador a ampliar el calendari de la competició d’handbol, que començarà un dia abans de la data prevista per tal de poder donar cabuda als equips participants, que han suposat un rècord històric de participació tant en la competició masculina com femenina. Les noves dates de competició de l’handbol són del 23 de juny a l’1 de juliol.

Per altra banda, el CIJM també ha acceptat la proposta de desdoblar la seu de la competició de voleibol. A la Tarraco Arena Plaça, única seu prevista per a aquest esport sobre la base de la participació en les dues últimes edicions, s’hi suma el Pavelló del Serrallo, que acollirà fases eliminatòries de la competició femenina. Finalment, també s’han modificat els dies de competició de petanca (28, 29 i 30 juny) i de tir olímpic (23 i 24 de juny).

El president del CIJM, Amar Addadi, ha assegurat que encara la recta final amb tranquilitat i confiança en el Comitè Organitzador per la feina realitzada. Ha destacat l’alt número d’inscripcions d’esportistes “que preveu un rècord de participació a Tarragona 2018. Volem que aquests Jocs siguin un èxit i un model”. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut destacar la tranquil·litat i responsabilitat amb la que encara l’arribada dels Jocs al territori. Ballesteros ha expressat el seu orgull per fer d’aquest “un projecte engrescador, comú i amb vocació d’inclusió territorial”.