26
OCT
2018

/ CATEGORIA

La Generalitat cedirà l'ús del Palau d'Esports a l'Ajuntament de Tarragona

El Patronat està disposat a gestionar-lo, però exigeix que l'equipament estigui a punt

La Generalitat de Catalunya, propietària del Palau d'Esports, cedirà la gestió de l'equipament a l'Ajuntament de Tarragona. Aquesta és la intenció amb la qual l'organisme autonòmic es plantarà aquest matí a la reunió amb el consistori. La trobada servirà per negociar com i per quant de temps es porta a terme aquesta cessió. I és que es dóna per fet que l'Ajuntament també té la voluntat de gestionar l'equipament estrella de l'Anella Mediterrania.

Ambdues administracions es reuneixen per primera vegada per decidir el futur del pavelló. Ho fan després de quatre mesos des que van acabar els Jocs.

«La nostra intenció és facilitar la cessió. Ara és el moment de negociar alguns detalls », explica el delegat de Esports del Govern al Camp de Tarragona, Joan Plana (PDeCAT), que afegeix que« això no vol dir que ens podem despreocupar totalment de l'equipament. Seguirem sent els propietaris i l'Ajuntament -o el Patronat- serà l'encarregat de la gestió. Farem un seguiment i, si ho necessitem, ens agradaria comptar amb la possibilitat d'utilitzar l'equipament, en cas que s'organitzi alguna competició a nivell català».

Hi ha condicions

La postura de l'Ajuntament està molt a prop de la de la Generalitat, el que convida a pensar que aquest mateix matí les dues institucions arribaran a un acord. L'equip de govern, seguint els consells de l'estudi que va elaborar INEFC sobre la gestió de l'Anella Mediterrània, va suggerir que fos el Patronat Municipal d'Esports l'ens encarregat de gestionar també el Palau d'Esports. La seva presidenta, Elisa Vedrina (PP), assegura que «el Patronat està disposat i molt preparat per fer-ho», i afegeix que «la nostra filosofia passa per no explotar l'equipament com si fos una empresa privada, sinó gestionar el Palau per un ús públic, donant la prioritat a l'esport base i amateur».

Vedrina reconeix que l'equipament encara li queden coses per fer. «Volem utilitzar les tres pistes previstes de manera simultània. Per a això, és imprescindible instal·lar unes cortines que separin els tres espais, perquè les diferents disciplines que es duguin a terme no es molestin entre si », argumenta la regidora de Esports de l'Ajuntament. A més de les cortines, Vedrina també destaca que és necessari que el pavelló pugui acollir 5.000 persones, «ja que així ho contempla el projecte inicial». Finalment, reivindica el parquet a tot el Palau. «Si gestionem l'equipament, deu estar en condicions òptimes», assegura Vedrina, que afegeix que «el Patronat està a la disposició del que decideixi l'alcalde».