21
JUL
2016

/ CATEGORIA

La urbanització de l’Anella Mediterrània avança sota els terminis previstos

El president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, ha realitzat la segona visita d’obres als equipaments dels Jocs

El president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, i el coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor, han realitzat avui la segona visita d’obres als equipaments dels Jocs Mediterranis. Les obres d’urbanització de l’Anella Mediterrània, epicentre dels Jocs, estan complint els terminis marcats. Així els ho transmès el director de les obres, Ricard Mestre, i l’equip d’arquitectes, que han explicat els treballs realitzats fins ara, així com la previsió d’actuacions per als propers mesos.

D’aquesta manera, Ballesteros ha confirmat in situ el bon estat d’aquestes obres i la feina portada a terme per la UTE Urbanització Anella Mediterrània, l’encarregada de l’execució de les obres. L’alcalde de Tarragona ha celebrat que s’estiguin complint els terminis perquè “aquesta serà una obra cabdal pel futur de Tarragona ja que transformarà completament, no només la zona de ponent, sinó a tota la ciutat. Serà un punt d’atracció i concentració per a tots els tarragonins, i és fantàstic que puguin gaudir d’un espai d’aquestes característiques”.

El coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor, ha volgut agrair a la UTE “l’excel·lent feina i direcció del projecte. Estem molt satisfets amb la seva implicació i capacitat de fer realitat un espai indispensable, tant d’oci esportiu com familiar gràcies al que serà un entorn privilegiat”.

 

Compliment de terminis

Fins ara, els treballs s’han centrat en el moviment de terres, que ja estan pràcticament finalitzats, i en la instal·lació de les xarxes de sanejaments, pluvials i residuals, aquestes totalment acabades. Uns treballs imperceptibles actualment, ja que queden soterrats, però que són bàsics i indispensables per a la urbanització de l’Anella.

També s’ha procedit a la impermeabilització del llac, que es convertirà en un gran espai lúdic i d’oci, i que estarà enllestit a finals del mes d’agost.

L’estat d’obres actual preveu la instal·lació de les xarxes d’aigua potable, de reg, d’enllumenat públic, de baixa i mitjana tensió i de wifi i telecomunicacions. Aquestes actuacions estaran en marxa durant els mesos de juliol i agost.

Després de l’estiu, s’iniciaran, tal com estava previst, els treballs de pavimentació i jardineria, amb el Sistema Urbà de Drenatge Sostenible (SUDS), un sistema que permetrà un gran estalvi d’aigua.

 

Visita d’obres

Amb la visita a la urbanització de l’Anella Mediterrània ja són dues les visites d’obres que ha realitzat el Comitè Organitzador dels Jocs, després de la primera al Pavelló Sant Jordi.

Aquestes visites permeten tenir una fotografia real dels equipaments, tant de Tarragona com de la resta de les seus dels Jocs Mediterranis, i comprovar l’avenç de cada una d’elles.