04
JUL
2017

/ CATEGORIA

La Bibliomar i Tarragona 2018 organitzen a Altafulla un cicle sobre els Jocs Mediterranis “Som mediterranis. Som cultura”

Altafulla impulsa aquesta activitat per fomentar la participació ciutadana als Jocs Mediterranis

La Biblioteca Municipal d’Altafulla i la Xarxa d’Agents Dinamitzadors dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 han organitzat un seguit d’activitats i tallers que es desenvoluparan a la Bibliomar, al Parc Voramar, a partir d'aquest dimarts 4 de juliol. Tindran lloc a partir de les 18:30h fins a les 20h del vespre.

Aquest projecte neix amb l’objectiu de potenciar la implicació ciutadana en l’esdeveniment dels Jocs Mediterranis mitjançant el treball transversal que du a terme l’agent dinamitzadora d’Altafulla, Maria Jesús Ortega, amb la col·laboració de les diferents àrees amb què s’estructura l’Ajuntament d’Altafulla, en aquest cas, de la regidoria de Cultura mitjançant la Biblioteca Municipal, amb la seva responsable, Helena Cobos. També hi col·labora el Punt d'Informació Juvenil d'Altafulla.

S’han programat un total de nou activitats que han començat aquest dimarts i acabaran el proper 14 d’agost.

Dimarts 4 de juliol. "Menjar, beure i viure a la Mediterrània: el bon exemple de Roma".
Xerrada del Dr. Joan Gómez Pallarès (Director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica) al voltant de la gastronomia mediterrània i la seva evolució des de Roma a l’actualitat. En acabar es farà una degustació  de tapes i vi a càrrec del restaurant Lola Bistro i del celler Mas Tuets.
Per a la degustació cal fer inscripció.

Dimecres 5 de juliol. "Altafulla experience: una triatló des de dins".
Taula rodona amb tres dels organitzadors de les triatlons a Altafulla (Núria González, Sergi Planas, Ernest Baiget) que explicaran les seves experiències en l’organització de proves internacionals amb ciutadans de la localitat. Dirigida i dinamitzada pel periodista Toni Cabanillas.
Hi haurà una activitat paral·lela per als nens.

Dijous 6 de juliol. "Acció poètica: saluda amb salut a la vida mediterrània".
Jornada amb els joves del PIJ d’Altafulla com a protagonistes. Improvisaran una jornada de RAP acompanya de la realització d’un graffiti per part de l’artista local Orion Leim.

Divendres 7 de juliol. "Atleta i mariner per un dia".
Tallers infantils organitzats pel Club Marítim d’Altafulla i els Atletes d’Altafulla: curses de velocitat, llançaments de pilota, curses d'obstacles/resistència i taller de nusos mariners i polseres de cab.

Dimarts 8 d’agost. "Per què els romans odiaven l’esport?".
Xerrada molt divertida a càrrec del Dr.  Joaquin Ruiz de Arbulo (Universitat Rovira i Virgili) al voltant de la concepció que els romans tenien de l’esport.
Hi haurà una activitat per als nens que ho desitgin.

Dimecres 9 d’agost. "Altafulla pagesos i senyors: passejada etnogràfica de la platja al Castell".
Passejada des de la Bibliomar fins al Castell passant pel nucli antic i fent parada al principals llocs d’interès etnogràfic d’Altafulla i visita al Museu Etnogràfic. A càrrec de Narcís Carulla i Vadó Gatell (Museu Etnogràfic d’Altafulla). Cal fer inscripció.
*Passejada no recomanada per a persones amb problemes de mobilitat. En aquests casos, es pot acudir directament a la visita al Museu Etnogràfic a les 20h.

Dijous 10 d’agost. "Contacontes de la Mediterrània: Àfrica, Àsia i Europa".
Jornada de contacontes centrada en històries tradicionals de països de la Mediterrània amb els que tenim molt més en comú del que pensem.  A càrrec de la contacontes Imma Pujol.

Divendres 11 d’agost. "Taller infantil de cuina mediterrània i saludable".
Farem platets frescos i senzills per a introduir als més petits els valors de la cuina mediterrània i els hàbits de vida saludables.
Punt i hora de trobada: 18h. Restaurant Solocomo (Plaça Martí Royo, 3. Altafulla).
Cal fer inscripció (nens de 3 a 8 anys).

Dilluns 14 d’agost. "Sóc esportista, sóc altafullenc".
Taula rodona amb cinc esportistes altafullencs de trajectòria nacional i internacional (Toni Bonet, Jordi Trapé, Andrea Trapé, Marta Camps i Sara Salom). Dirigida i dinamitzada per periodista Josep Suñé.
Hi haurà una activitat paral·lela per als nens.

Inscripcions a bibliomar.altafulla@gmail.com

Els horaris de la Bibliomar
Bibliomar: del 4 de juliol al 31 d’agost, de dilluns a divendres, de 17:00h a 20:00h, al Parc de Voramar