19
SET
2017

/ CATEGORIA

El president del Consejo Superior de Deportes i l’Alcalde de Tarragona signen el conveni per als XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018

El pressupost inclou les despeses operatives i la construcció de la piscina de 50 metres

José Ramón Lete, president del Consejo Superior de Deportes, i Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i president del Comitè Organitzador de Tarragona 2018, han subscrit avui a la seu del CSD el conveni que regula la col·laboració entre ambdues entitats i facilitarà la realització de les despeses ordinàries i inversions necessàries i directament relacionades amb la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona 2018.

José Ramón Lete ha explicat que la signatura d’aquest document suposa “un nou impuls per garantir l’èxit dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, amb els quals el Govern està fermament compromès”.

El conveni subscrit inclou, d’acord amb el que estableixen els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2017, d’una banda la subvenció que atorga el CSD a l’Ajuntament de Tarragona per cobrir les despeses operatives de l’esdeveniment i, a més, la subvenció destinada al finançament de les obres de construcció de la piscina de 50 metres que acollirà les competicions de natació i waterpolo.

En aquest sentit, a càrrec del pressupost del CSD per a l’exercici 2017, es compromet la subvenció de 3.750.000 € per a sufragar les despeses operatives dels Jocs Mediterranis 2018; i també s’estableix una subvenció de 3.000.000 € per finançar íntegrament la construcció de la piscina olímpica. A aquests 6.750.000 € d’inversió per part del CSD cal afegir l’aportació de 2.000.000 € procedents de Loteries i Apostes de l’Estat a través d’un contracte de patrocini.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador de Tarragona 2018 ha manifestat que “aquests jocs suposen una magnífica oportunitat per a fomentar la concòrdia i la pau a la Mediterrània, en els quals estaran representats comitès olímpics nacionals de tres continents diferents”.

El Govern va declarar els Jocs Mediterranis com a esdeveniment d’excepcional interès públic, basant-se en la potencialitat demostrada de l’associació entre l’esport i la cultura com a agent motor del desenvolupament social. Amb aquest esdeveniment es promocionaran els valors humans i el coneixement mutu dels pobles mediterranis entorn de l’eix cultura-esport.