18
MAR
2015

/ CATEGORIA

Avui ha tingut lloc la primera sessió de la taula estratègica per la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant el llegat dels jocs mediterranis tarragona 2017

Hi han assistit membres dels diferents municipis seu dels Jocs així com representants dels sectors educatiu, cultural, social i ocupacional del territori

La visió del llegat dels Jocs Mediterranis s’estructura en tres eixos vertebradors: l’economia i l’ocupació; l’esport; i la cultura i comunitat.

Avui ha tingut lloc la primera sessió plenària de la “Taula estratègica per la dinamització econòmica i la reactivació de l'ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017". Es tracta d’una jornada que inicia un línia de treball amb les seus dels Jocs Mediterranis per definir el seu llegat i detectar oportunitats de creixement socioeconòmic  a l'entorn de l'esdeveniment dels Jocs.

L’acte de presentació de la Taula Estratègica, que ha tingut lloc a l’Antiga Audiència de Tarragona i ha estat presidit pel tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor. També ha comptat amb les intervencions del cap del Servei Territorial de Tarragona del Servei d’Ocupació de Catalunya, Francisco Javier Viejo; del director d’Operacions i Esports de la Fundació Tarragona 2017, Ramon Pallejà; del catedràtic de la UAB i expert en comunicació i Jocs Olímpics, Miquel de Moragas; de la cap de projectes del Centre d’Estudis Olímpics de la UAB, Berta Cerezuela; del tinent d’alcalde de Treball, Activació Econòmica, Projectes i Habitatge de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés; i del conseller d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Joan Sanahujes.

Villamayor ha destacat que “és important fer visibles les grans oportunitats d’ocupació, de negoci i de projecció que ens proporcionaran els Jocs Mediterranis i planificar aquest procés amb la màxima antelació possible. Aquestes sessions plenàries ens permetran identificar els punts forts del llegat dels Jocs en tot el territori i dissenyar un pla estratègic que irradiï encara més la potència de l’esdeveniment”.

També han assistit a la presentació del projecte membres dels diferents municipis seu dels Jocs així com representants dels sectors educatiu, cultural, social i ocupacional de la ciutat i el territori.

Taula Estratègica. Què és?

La Taula estratègica per a la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 és un projecte que té com a objectiu crear un espai de reflexió i definició de l’estratègia de llegat dels Jocs, basat en la cooperació i la innovació, que aplegarà les entitats públiques i privades del territori implicades en l’esdeveniment.  La Taula Estratègica facilitarà el treball col·laboratiu per identificar i definir els reptes i oportunitats al voltant de l’esdeveniment, amb un enfocament en el desenvolupament econòmic i ocupacional, i impulsar projectes estratègics per assolir aquests reptes.

 

La Taula Estratègica és una iniciativa de l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Tarragona 2017, a través de Tarragona Impulsa. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat en un 50 % pel Fons Social Europeu en el marc d’un Programa Operatiu de l’objectiu d’Inversió en Creixement i Ocupació dels FSE, per al període 2014-2020.